![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.831 Dołączył: 6-March 08 Użytkownik nr: 8.029 ![]() |
Zrobiłam z dwóch porcji-1chałke i 1 struclę z nadzieniem nutellowo-dżemowym. Zamiast masła użyłam
olej. Obie pyszne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.318 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
O, jakie ladne wykopalisko!
Mam straszna ochote na bagietki Bajaderki i bulki Tudika, ale i taka sprobuje. Ciekawa jestem jak wyszla na maslance, bo wolalabym chyba kefir zamiast jogurtu uzyc. Malo mam jogurtu a jednej porcji 250g to chyba nie ma co brudzic misek ![]() |
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.615 Dołączył: 3-May 09 Użytkownik nr: 15.547 ![]() |
kermidt no i jak zrobiłaś w końcu?
Bardzo dobrze że wykopalisko,trzeba kopać i wydobywać bo tyle świetnych przepisów się marnuje że aż szkoda. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.318 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
nie, jeszcze nie. To dopiero tydzien
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.364 Dołączył: 5-March 09 Skąd: Leżajsk Użytkownik nr: 14.366 ![]() |
Wyciągnę sobie do góry, może jutro zrobię
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.364 Dołączył: 5-March 09 Skąd: Leżajsk Użytkownik nr: 14.366 ![]() |
Co tu dużo mówić, chałka pyszna i puszysta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.886 Dołączył: 8-April 11 Użytkownik nr: 30.485 ![]() |
Wyglada pieknie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.474 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
jaka puszysta
|
|
|
![]()
|
|
Tak, puszysta i pyszna. Dałam mniej cukru bo ja lubię zjeść taką słodkawą bułkę z serkiem i pomidorem i kawa Inka z mlekiem do tego
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.772 Dołączył: 7-June 07 Skąd: Starachowice Użytkownik nr: 4.258 ![]() |
nie pij Inki. Kup sobie kujawiankę. Typowo zbożową. Przepyszna jest. Tylko trzeba ją wczesniej zaparzyć, fusy odcedzić i dopiero zalac mlekiem
|
|
|
![]()
|
|
nie pij Inki. Kup sobie kujawiankę. Typowo zbożową. Przepyszna jest. Tylko trzeba ją wczesniej zaparzyć, fusy odcedzić i dopiero zalac mlekiem Pamiętam taką kawę z dzieciństwa jak jeździłyśmy z siostrą do dziadków na wieś, w takim zielonym opakowaniu była ![]() Dzięki Krysia, popatrzę za tą kawą u siebie w sklepie. Edit: znalazłam ją w google, to taka sama jaką babcia robiła ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.195 Dołączył: 2-January 08 Skąd: Wielkopolska Użytkownik nr: 6.990 ![]() |
Moje wczorajsze
![]() ![]() ![]() Już kolejny raz upiekłam i będę piekła częściej, bo przynajmniej dżemy z garażowych zapasów poznikają. Ja najbardziej lubię cienko liźnięte masłem albo z powidłami. |
|
|
![]()
|
|
Piękne chałki Anka
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.195 Dołączył: 2-January 08 Skąd: Wielkopolska Użytkownik nr: 6.990 ![]() |
Dziękuję
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.511 Dołączył: 19-September 04 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 67 ![]() |
Ładne, prawdziwe chały. Piekłam w blaszkach i posypałam uprażonym sezamem, też są ładne, a jedna juz wydana z domu.
![]() Lubię z masłem i solą, czasem z miodem, ale najlepiej smakuje z masłem i cieniutko krojoną wędzoną szynką. Spróbujcie. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 9th December 2019 - 22:17 |