![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 37.713 Dołączył: 10-October 04 Skąd: Piła Użytkownik nr: 116 ![]() |
Stawiam na skórki, bo przecież albedo daje gorycz to limoncello byłoby niesmaczne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.364 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Po trzydziestu dniach w ciemnym miejscu (w szafce) ............Filtrowanie - to mnie zawsze najbardziej denerwuje
![]() ........................ ![]() Rozlany do butelek - jedna po przywiezionym niedawno z Włoch ![]() Robiłam małą ilość - skórka z 2 cytryn, 200 ml spirytusu, potem 200 ml wody + 200 g cukru. Powiem szczerze, że mój napitek bardziej mi smakuje niż ten włoski. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.842 Dołączył: 17-September 04 Skąd: Italia Użytkownik nr: 52 ![]() |
Trochę to niejasne - zalewamy skórki, nie cytryny, prawda? ![]() Tylko skorki. Tutaj widac na zdjeciach: http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=36507 Tylko pocztek, gdyz jest to przepis na crema di limoncello. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 12.223 Dołączył: 28-May 07 Skąd: Szwajcaria Użytkownik nr: 4.174 ![]() |
Linn, pieknie to wyglada
![]() Bardzo lubie crema di limoncello ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.364 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Dziś rozlałam do butelek nastawione miesiąc temu limoncello.
Zrobiłam ze skórek z 8 średnich cytryn, 1/2 litra spirytusu i syropu z 1/2 litra wody i 1/2 kg cukru. Wyszło mi 2x375 ml + 1x200 ml. Następne w kolejce będzie Crema di limoncello. Nigdy jeszcze nie robiłam i mam wielką ochotę spróbować. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 10th December 2019 - 11:29 |