Szybkie, soczyste, pyszne mięsko*

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
co innego nieboszczyk swini babci, a co innego trup z hodowli hurtowej.

dla mnie czuc to mieso chlewikiem :|
w koncu swinka to wydala co je, a czesc zostaje w srodku. Mysle, ze to chemia smierdzi. Antybiotyki i takie tam inne ponadprogramowe dodatki
 

Simona

Moderator
Członek ekipy
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Łojoj, rzeczywiscie za długo gotowałam, chociaż tylko parę minut - wcale nie jest soczyste, tylko takie sobie mięso, całkiem jadalne co prawda, ale żadna rewelacja. W dodatku zdrowo przesadziłam ze solą.
icon_sad.gif


Nie poddaję się bo jak wszyscy się zachwycają to coś w tym mięsku musi być.

Tylko - kiedy my to zjemy? Głupia byłam jak zawsze i licząc że się uda ugotowałam dwa kilo tak jak w przepisie. A zamrażarki chwilowo brak bo się zepsuła i podobno nie opłaca się naprawiać.

Teraz stoję przed dylematem:

1. Zmusić rodzinę do skonsumowania?
2. Wyrzucić bo i tak wszystkiego nie zjemy?
3. Kupić wreszcie nową zamrażarkę?
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
A może się uda wykorzystać do jakieś potrawy, gdzie resztki mięsno-wędlinowe się przydają...?
 

Simona

Moderator
Członek ekipy
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Pewnie.

Ale ja wam własciwie chciałam zasugerować żebyście mi zasugerowali że koniecznie muszę kupić nową zamrażarkę. Bo tak będę miała sprzymierzyńców bo mąż jest przeciwny wydaniu takiej sumy przed świętami.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
To Wy lodów nie jecie na deser?! :lol:
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
kupcie zamrazalke - bo po swietach czasami za duzo np bigosu zostaje - albo pierogow sie robi wiecej itp itd :mrgreen:
 

Milunia

Member
Paź 29, 2004
141
0
16
Zrobiłam 2 x po 5 min udziec z indyka bez skóry(1 kg), włożyłam w siateczkę taką do wędlin i wyszło dobre b.soczyste, soli dałam mniej
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
obra
pierwszy raz ugotowany.
a niech tylo cos zle pojdzie :tomate:
 

jaga

Member
Lis 8, 2004
282
0
0
Też zrobiłam to mięsko i wyszło bardzo dobre, oczywiście mniej soli dałam. Miałam taka kulkę z łopatki i wogóle po ugotowaniu ono wygląda jakby było peklowane. Ale wszystkim smakuje bo jest takie wilgotne i jedwabiste jak to ktoś określił.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

moze byc, ale ja schab robilam wiec nie narzekam. Schab, jak to schab - troche suchy, ale poza tym ok
Przy takim wkladzie pracy zreszta nie mozna sie skarzyc.
na pewno nie trzeba zalowac czosnku, te 4 zabki to wcale nie za duzo.
Zrobilam z rozmarynem.
I troszeczke za slony. Drugi na pewno bedzie lepszy.
Taniej mi to wychodzi od parowek, a w koncu to prawdziwy kawalek miesa, bez dodatkow.

bardzo dziekuje za przepis.
A to co zostalo w garnku pachnie tak mocno zurkiem, ze mnie skrecilo po podniesieniu pokrywki :mrgreen:
 

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
a moze jakies zdjatka?? Bo tak zachwalacie a ja bym chciala wyniki jeszcze obejrzec
icon_razz.gif
Moze to jeden wielki spisek jest i co wtedy ;> :dump:
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

Limonka

Member
Wrz 20, 2004
1,074
0
0
Zrobiłam schabik i jest pyszny z tym ,że ja dodałam vegety i wrzucilam kostkę rosołową do zalewy. Poszłam jeszcze dalej , szkoda mi sie tej zalewy zrobiło i wrzuciłam do nie skrzydełka kurczaka, zagotowałam 5 minut i następnego dnia posypałam je papryką, opanierowałam w mące, jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych i usmażułam na oleju, wyszły naprawdę przepyszne
icon_smile.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Hallo!
Kaaaaashaaaaa!
jak Ci piknie 4000 stuknely :mrgreen:

takie znalazlam w tresci watku pod przepisem

Na forum Kuchnia zdałam relację na powższy temat. No to jeszcze w Galerii napiszę, że też sprawdziłam przepis kota_klakiera. Robiłam wszystko jak trzeba i wyszło zbyt suche, buuu. Smak dobry, ale soczyste to to nie jest. W tygodniuskuszę się na przepis Gargamela i Dany1958. Dam znać co wyszło. Jeśli ktośmógłby doradzić coś w sprawie soczystości mięska, to bardzo proszę i z górydziękuję.

czy znalazlas slad Gargamela moze? chcialabym kurcze porownac.
A mieso po polezeniu w lodoce jakos sie lepsze zrobilo.
No chyba ze ja zglodnialam :lol: :lol: