Szybkie, soczyste, pyszne mięsko*

jolka8

Member
Paź 2, 2008
129
0
16
Ja robiłam z indyka, i rano po pierwszym gotowaniu , juz był dobry, Bez sladów niedogotowanego mięsa.
Ale indyk jest delikatny i porcja była ok 1,2 kg.
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
podoba mi się ten przepis
icon_smile.gif

wypróbuję niebawem w szybkowarze
icon_smile.gif
 

powi

Member
Cze 12, 2009
254
0
0
duende daj znać co i jak bo jestem zaciekawiona. A nie będzie to za wysoka temp dla tego mięsa, nie wyjdzie za suche? Straszniem ciekawa.
gruebel_2.gif
 

Jeska

Member
Gru 2, 2009
339
0
0
Moje obecnie "dochodzi" w domu. Planuje kawalek na dzisiejszy obiad a drugi do lodowki i na wedline. Ciekawam co wyjdzie.
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
Udało się! Bałam się dać soli tyle co w przepisie i jest mało sołone, ale soczyste i jadalne jak najbardziej!
 

Jeska

Member
Gru 2, 2009
339
0
0
Wyszlo fajne. Jeden koniec schabu byl troche ciemniejszy i ten sie wrecz rozplywal w ustach. Byl na obiad do makaronu. Ten drugi koniec to bylo samo biale miesko i to jest swietne na kanapki na zimno. Super. Do powtorzenia.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,763
1,162
113
Szynka ( "kulka" surowa byla) sie studzi w lodowce.

Pozalowalam aromatycznej marynaty - tak o, wylac? I przecdzilam przez sito. Duzo tego, wiec odebralam ponad polowe, a w tym co zostalo po prostu ugotowalam ziemniaki.
Zalewa co prawda slona okrutnie, ( opowiesci o ratowaniu przesoslonego przez wrzucenie surowych ziemniakow jakos sie nie sprawdzily) ale ziemniaki - fantastyczne!
Maja swietny, niebanalny ale delikatny smak. Słone w sam raz.

Ktos ma jakies pomysly na wykorzystanie reszty zalewy?

qd
 

Jeska

Member
Gru 2, 2009
339
0
0
A to dobry pomysl. Ja sama dwa razy sie przymierzalam do wylania tej zalewy, bo jakos trudno mi bylo tak sru do zlewu. Ale nie wpadajac na zaden genialny pomysl w koncu wylalam. Nastepnym razem juz nie wyleje.
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
powi @ 3 Mar 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=951582duende daj znać co i jak bo jestem zaciekawiona. A nie będzie to za wysoka temp dla tego mięsa, nie wyjdzie za suche? Straszniem ciekawa.
gruebel_2.gif
nie odpowiedziałam od razu, za dużo pracy za mało czasu na życie...
WYSZŁO CU_DOW_NE! Najwspanialsza wędlina jaką jedliśmy, mięciutka tak, że sama rozpływała się w ustach, soczysta. Łatwa w krojeniu, na święta będzie ponownie, bo jest po prostu fantastyczna
icon_smile.gif

Dziś kupiłam promocyjną łopatkę i właśnie gotuje się 'roztwór"
icon_smile.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
wpisuje do wyprobowania
icon_smile.gif
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,763
1,162
113
Zrobilam jeszcze raz i tu sie przyznam : w zalewie z poprzedniego razu:)

szybkie_mieso_cc.jpg

Wyszlo znakomicie, tym razem kawalek indyczyny z uda nadziewany bakaliami.

Przepis rewelacja, poszedl dalej.
qd
 

Załączniki

  • szybkie_mieso_cc.jpg
    szybkie_mieso_cc.jpg
    25.3 KB · Wyświetleń: 2

miszka52

Member
Paź 29, 2006
1,307
0
0
Ten przepis ma to do siebie, że jak się raz spróbuje, to już kupne wędliny nie smakują.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,376
3,653
113
Mam prośbę o wpisanie treści przepisu do pierwszego postu.
Link może stać się z czasem nieaktywny i zostanie przepis bez przepisu...
 

miszka52

Member
Paź 29, 2006
1,307
0
0
A o który konkretnie przepis Ci chodzi? Bo oprócz linków są jeszcze wpisane przepisy. Np. na stronie poprzedniej przeze mnie.
lecker.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,376
3,653
113
Chodzi mi o tytułowy przepis z forum Gazety.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

powi

Member
Cze 12, 2009
254
0
0
mi już teraz się nie chce otwierać ten przepis z pierwszego posta. no i co teraz?
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Link narazie się otwiera. Ale faktycznie lepiej jest skopiować przepis i dodać do pierwszego wpisu w wątku - każdy szuka treści przepisu na samym początku i tak jest najwygodniej
icon_smile.gif