Matjasy*

szuwarek

Member
Lis 4, 2005
254
0
0
śledź najpierw ląduje w mleku i moczy się z godzinkę
następnie skrapiam cytryną, kroję na kawałki
kawałki śledzia układam warstwami w słoiku przekładając drobno krojoną cebulką
dodaję pieprz i ziele w ziarnach, listek laurowy
zalewam wszystko olejem rzepakowym, ale nierafinowanym tłoczonym na zimno
pełny smak osiągamy po kilku dniach ( 2-3 )

Mnie to bardzo smakuje z ciemnym chlebem posmarowanym cienko masłem
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,667
2,967
113
Czy do tych majtasów :mrgreen: cebulkę dodajesz surową, czy przelewasz wrzątkiem :
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
:lol: :lol: :lol: :lol:

jaka grozbe??
ja sie tylko martwie, ze jak mi sie zachce to w niebie nie zdolam znalezc :lol: :lol: :lol:
porzadek musi byc!
 
Wrz 13, 2004
4,165
0
0
Szuwarku prosze popraw na "prośbę" bo mnie po oczach razi.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
hehe

czytaj grozbe i nic nie bedzie razilo :lol: :lol: :lol:
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
wiec po tych grozbach :lol: :lol: na Twoje padlo, Szuwarku
i jeszcze bym chciala maly sloiczek z musztarda.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
dobrze, ze sprobowalam przed Sylwestrem, bo byly serwowane.
Nie wiem czemu? Chyba skropienie cytryna w ogole umknelo mej uwadze wiec byly bardzo skromnie skropione i wyszly mdle. Dolalam troche octu.
Pomoglo. Ale w nastepnym roku juz nei zapomne :mrgreen: