składniki:
wymoczone matjasy (całe wiaderko)
duze obrane winne jabłko
duże cebula biała
ze dwa duże ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany
2/3 łyżeczki musztardy ostrej
pieprz
sól
koperek do przybrania (mało, bo mi smakuje bez koperku)
matjasy pokroic na kawałki i resztę składników w kostkę. Śmietanę, majonez, pieprz (dużo), musztardę i sól (malutko) wymieszac, zalac śledzie. Włozyc do lodówki, muszą się przegryźc przynajmniej z godzinę.
wymoczone matjasy (całe wiaderko)
duze obrane winne jabłko
duże cebula biała
ze dwa duże ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany
2/3 łyżeczki musztardy ostrej
pieprz
sól
koperek do przybrania (mało, bo mi smakuje bez koperku)
matjasy pokroic na kawałki i resztę składników w kostkę. Śmietanę, majonez, pieprz (dużo), musztardę i sól (malutko) wymieszac, zalac śledzie. Włozyc do lodówki, muszą się przegryźc przynajmniej z godzinę.
Ostatnią edycję dokonał moderator: