Tym kremem przekładam gotowe spody bezowe.
3 jajka
1 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
1 margaryna "Palma"
1 i 3/4 kostki masła ekstra
1/3 szkl. spirytusu
2-3 łyżeczki kakao
Na godzinę przed przygotowaniem kremu tłuszcze wyciągnąć z lodówki aby nabrały temperatury pokojowej.
Jajka, cukier i cukry waniliowe ubić na parze na bardzo puszystą masę. Następnie garnek wstawić do zimnej wody i miksować aż ostygnie. Palmę i masła zmiksować na jednolitą masę, nie przerywając miksowania stopniowo wlewać masę jajeczną. Kakao rozrobić ze spirytusem i wlać cienką stóżką do kremu. Chwilkę miksować na gładką masę i przełożyć nim gotowe spody bezowe.
Krem można zrobić w wersji białej nie dodając kakao.
3 jajka
1 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
1 margaryna "Palma"
1 i 3/4 kostki masła ekstra
1/3 szkl. spirytusu
2-3 łyżeczki kakao
Na godzinę przed przygotowaniem kremu tłuszcze wyciągnąć z lodówki aby nabrały temperatury pokojowej.
Jajka, cukier i cukry waniliowe ubić na parze na bardzo puszystą masę. Następnie garnek wstawić do zimnej wody i miksować aż ostygnie. Palmę i masła zmiksować na jednolitą masę, nie przerywając miksowania stopniowo wlewać masę jajeczną. Kakao rozrobić ze spirytusem i wlać cienką stóżką do kremu. Chwilkę miksować na gładką masę i przełożyć nim gotowe spody bezowe.
Krem można zrobić w wersji białej nie dodając kakao.