- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
NIE ROBIŁAM
250 g mąki
20 dag drozdzy
sól
150 g boczku 1 łyzka oliwy
2 cebule
1 por
pieprz
gałka i pieprz cayenne
Blache natłuscic
Do duzej miski przesiac mąkę, w kopczyku zrobic wgłebienie, wsypac pokruszone
drożdze, Oprószyc cukrem i solą, wlac 160 ml ciepłej wody. Zagniesc ciasto. Od
razu rozwałkować na plac ek wielkosci blachy.
Piekarnik rozgrzac na 220 st.
Ciasto wyłozyc na bleche , uformowac brzeg.
Boczek pokroić w paski, omsmazyć na oliwie, celube i por pokroic w plastry.
Dodać do boczku. Doprawić do smaku ww przyprawami. Masę zdjąc z ognia,
ostudzić, rozłozyc na ciescie,
Piec 25 min.
250 g mąki
20 dag drozdzy
sól
150 g boczku 1 łyzka oliwy
2 cebule
1 por
pieprz
gałka i pieprz cayenne
Blache natłuscic
Do duzej miski przesiac mąkę, w kopczyku zrobic wgłebienie, wsypac pokruszone
drożdze, Oprószyc cukrem i solą, wlac 160 ml ciepłej wody. Zagniesc ciasto. Od
razu rozwałkować na plac ek wielkosci blachy.
Piekarnik rozgrzac na 220 st.
Ciasto wyłozyc na bleche , uformowac brzeg.
Boczek pokroić w paski, omsmazyć na oliwie, celube i por pokroic w plastry.
Dodać do boczku. Doprawić do smaku ww przyprawami. Masę zdjąc z ognia,
ostudzić, rozłozyc na ciescie,
Piec 25 min.