Dorsz po włosku*

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Dorsz po włosku
60 dag filetów z dorsza
3 łyżki oliwy z oliwek
3 średnie cebule
150 ml śmietany
koperek natka pietruszki
5 dag żółtego ostrego sera
sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

Filety umyć, osuszyć i pokropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, obłożyć ryby posmarowane oliwą. Zalać śmietaną wymieszaną z posiekaną zieleniną i przyprawami. Posypać startym żółtym serem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

zielona

Member
Wrz 17, 2004
651
0
0
Dodałam do przepisu spora garść czarnych oliwek (z korzyścia dla dania) mysle, że nie zaszkodziłoby trochę ziół. Poza tym bardzo dobre.