Krem orzechowy - do delikatnych przekasek*

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
jak szynka wedzona, czy dobre sery.

pol funta orzechow wloskich (225g)
300g koziego mleka
3 lyzki miodu
4 zoltka

Posiekane orzechy gotowac w mleku az zmiekna, a plyn zgestnieje (odparuje). Goracy zmieszac z miodem i zoltkami (cos jak sosy holenderskie).
Mozna przechowac 2 dni w lodowce.


przepis w/g Max de Roche - "Pokarmy milosne"
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
mozna tez sprobowac ze zwyklym mlekiem - bedzie bardziej slodki
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy