Filety z soli w szampanie*

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
2 filety z soli ze skora
25 g masla
kapelusze z 4 grzybow + 75g posiekanych grzybow
2 szalotki
cytryna
1/4 butelki szmpana (bialego wina)
2 lyzki brandy
3 lyzki smietany
2 zoltka
pietruszka

Filety zrolowac skora do srodka.
Maslo grzyby i szalotke dusic 3-5 min na patelni. Wyjac kapelusze grzybow dodac rybe, szampana i sok z cytryny. Dusic bez przykrycia az ryba bedzie miekka.
Filety wylowic, sos odparowac. W mikserze polaczyc brandy, smietane i dodac do sosu podgrzewajac chwile (1-2 min do zgestnienia). Nie gotowac.
Polac sosem rybe i kapelusze grzybow, przybrac pietruszka.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: