Pasta z twarogu i szprotów.

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Pasta z twarogu i szprotów.

3773.jpg


25 dag twarogu
1 puszka szprotów w pomidorach
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1/2 małej cebuli
sól, pieprz
papryka

1. Twaróg i szprotki (razem z całym sosem) wrzucamy do malaksera i ucieramy chwilkę. Równie dobrze można rozgnieść te składniki widelcem. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.
2. Cebulę drobno siekamy i łączymy z pastą. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką.
3. Podajemy na kromkach ciemnego pieczywa, można posypać szczypiorkiem.
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Wyborna!!!! wczoraj zrobiłam na kolacyjkę z tym, że w domku miałam tylko Byczki, więc smakowaliśmy ją z byczkami
icon_smile.gif
Pomysł połączenia ryby z twarogiem godny polecenia.
 

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
Dobra jest też pasta z twarożku i wędzonych szprotek z puszki
:!: lub zwykłych wędzonych.