podplomyki

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
Isabell,piekne podplomyki!!
Musia sorry za spozniona odpowiedz: ja dalam tzw.saure Sahne, ale Schmand tez moze byc

jesli chodzi o ciasto to juz zostalo wsjo powiedziane ;)
dzięki :oops:
icon_smile.gif
 

lucia

Member
Wrz 3, 2005
64
0
0
te ciasto jest takie bardzie miękkie czy bardziej twarde?
icon_smile.gif


oj kuszą mnie te podplomyki, kuszą, chyba jutro zrobię
icon_smile.gif
 

lucia

Member
Wrz 3, 2005
64
0
0
niewazne
icon_smile.gif

i tak zrobię
icon_smile.gif

Zdaje się, ze mi kuchnia Carbonicum zasmakowala bardzo! Dziękuję Carbonicum za pyszne min langosze czy Zwiebelkuchen
icon_smile.gif
 

lucia

Member
Wrz 3, 2005
64
0
0
Własnie zajadam z barszczykiem
icon_smile.gif
idealne danie w taki mrozy dzien jak dzisiaj!
Bardzo pyszne, a ciasto to dla mnie zagadka. Faktycznie jest jak plastelina (ale tylko w stanie surowym :mrgreen: ), wspaniale sie rozwalkowuje!
Super! dzieki!
 

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
Własnie zajadam z barszczykiem
icon_smile.gif
idealne danie w taki mrozy dzien jak dzisiaj!
Bardzo pyszne, a ciasto to dla mnie zagadka. Faktycznie jest jak plastelina (ale tylko w stanie surowym :mrgreen: ), wspaniale sie rozwalkowuje!
Super! dzieki!
to fajnie ,mnie też kusi ,żeby znowu je zrobić
icon_smile.gif
 

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
zrobilam, pyszne ale nastepnym razem wiecej soli dodam.No z tej ilosci to 4 osoby spokojnie sobie podjedza.nam zostalo jeszcze na sniadanko))),
mam tylko jeden dylemat , czy wam tez to ciasto podchodzi woda z tej smietany???Po upieczeniu sporo sie jej pojawilo i ciasto bylo troche mokre.
nie nie miałam z tym problemu
icon_smile.gif
 

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
harapug @ 19 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=380758Robilam prawdziwe podpłomyki, nie toto z drożdżami, sama mąka, woda i sól.
Wyszło bajeczne, polać trochę dobrą oliwą z oliwek i mam małą namiastkę niedawnej podróży do Rzymu
icon_smile.gif
no ja chyba się też na takie skuszę tylko nie wiem jak z tymi proprcjami
gruebel_2.gif


sloneczko @ 19 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=380853A jaka iloscia drozdzy swiezych mozna zastapic ta lyzeczke suchych?
kurcze nie wiem -na opakowaniach suchy drożdży pisze Ci ile to jest świeżych więc jakoś tam podziel -ja cieńka w matematyce
icon_mrgreen.gif
więc nie wiem -ale spokojnie możesz robisz na suchych super wychodzi
wink.gif
 

duniaz

Member
Maj 16, 2007
1
0
0
Mam pytanie odnośnie "czystych" podplomyków - usilowalam zrobić takie z mąki gryczanej. Niestety wynik przypominał raczej babkę z piasku mojego syna ;) Zarówno na surowo jak i po upieczeniu. Czy ktoś ma patent jak toto skleić? Jajka odpadają
icon_sad.gif
 

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36

cukinia07

Member
Kwi 21, 2009
87
0
0
Upiekłam dzisiaj na kolację. Niestety nie miałam pieczarek, ale na wierzch dałam ser i jeszcze trochę oregano do ciasta. Ja cały dzień jakaś zamyślona jestem. Na początku miałam robić z połowy porcji, ale wlałam całą szklankę wody i jeszcze się dziwiłam, że ciasto takie wilgotne...
dump.gif
Przy okazji dosypywania mąki rozsypałam ją po prawie całym blacie
icon_redface.gif
i gdyby nie mój brat, to bym jeszcze o oliwie zapomniała
cluebat.gif
Mimo wszystko podpłomyki smakowały wspaniale i nie udało mi się ich zepsuć
icon_mrgreen.gif
. Bardzo dziękuję za przepis.
anbetung.gif