Marmolada jabłkowo-cytrynowa

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
malgosia @ 10 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=376129czy cukier odgrywa ważną role? mam dosc słodkie jabłuszka i chciałabym nie słodzić ale boje sie że marmolada sie zepsuje.
używacie zwykłego cukru(może byc brązowy?) czy żelującego? jakiego?
icon_rolleyes.gif
Ja używałam zwykłego cukru, jak się da dużo cytrynki to jest fajnie kwaskowa ta marmoladka, brązowy też oczywiście może być, żelującego nie próbowałam, ale to by wyszła galaretka raczej
icon_smile.gif
 

glimmer

Member
Lut 10, 2009
90
0
0
a ja właśnie zrobiłam- to mój pierwszy zrealizowany przepis z tego forum- przepyszna jest- zupełnie inne doznanie smakowe- rzeczywiście orzeźwiająca!
icon_smile.gif

Na zdjęciu dopiero co odwróciłam słoik- chciałam pokazać, jaka jest ładna moja marmoladka
icon_smile.gif

3269477870_6521d35146.jpg

a tu już na chlebku:
3269533424_2dfbc5f7a7.jpg

Dziękuję za przepis!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Wow! ALe podoba mi sie konsystencja!
Czy to ilosc cukru? Dalas jak w przepisie? Joanny tak nie wyglada. Jablka akurat sa w ofercie, mialam suszyc ale...
 

glimmer

Member
Lut 10, 2009
90
0
0
kermidt @ 10 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=821129Wow! ALe podoba mi sie konsystencja!
Czy to ilosc cukru? Dalas jak w przepisie? Joanny tak nie wyglada. Jablka akurat sa w ofercie, mialam suszyc ale...
Dałam troszkę mniej cukru około 15-20 dkg (dodałam do smaku)
Wyszło mi duużo mniej niż 800g bo tylko 1 mały słoiczek ale może to właśnie 'wina' tego, że chciałam, żeby było dość gęste.
Konsystencja inna, bo wszystko dość dokładnie zmiksowałam- wolę taką wersję
icon_smile.gif

Naprawdę polecam- już żałujemy z Mężem, że tak mało wyszło...
icon_smile.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Piękna ta marmoladka wyszła
lecker.gif

w tym roku jej jeszcze nie robiłam
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Mcdulka dziękuję
anbetung.gif
 

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
Marmolada jabłkowo-cytrynowa tyle pochwał że bylo by grzechem nie przyżądzic twojego smakołyku ale nie wiem
nutinko jaki jest odpowiedni czas pasteryzacji słoika litowego lub 0,5 l
serdecznie pozdrawiam ewelinka111