Ryba w sosie pieczarkowym*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Ryba w sosie pieczarkowym

4 filety z soli lub mintaja
1/2 l bulionu warzywnego
listek laurowy
20 dag pieczarek
1/3 szkl mleka
1/2 szkl gestej smietany
2 lyzki margaryny
lyzka maki
lyzka musztardy
lyzka octu winnego
lyzka siekanego szczypiorku
cytryna
sol, pieprz

Bulion zagotowac, dodac listek laurowy.Wlozyc rybe i gotowac bez przykrycia na malym ogniu ok 15 minut

Pieczarki oczyscic, umyc, osuszyc, pokroic w plasterki.
Cebule obrac i posiekac

Margaryne rozgrzac w rondelku, wrzucic pieczarki i cebule-smazyc 5 minut

Make rozprowadzic w smietanie, stopniowo dodawac do pieczarek, caly czas mieszjac.Gotowac bez przykrycia przez 10 minut

Rondel zdjac z ognia, stale mieszjac dodac mleko, szczypiorek, musztarde, ocet winny. Sos przyprawic sola i pieprzem

Rybe ostroznie przelozyc na talerz .POdawac z sosem pieczarkowym i cwiartkami cytryny
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: