- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Paluszki orzechowe
28 dag mąki
20 dag masła
8 dag cukru pudru
10 dag zmielonych orzechów włoskich
Siekamy masło z mąka, dodajemy orzechy i połowę cukru pudru. Zagniatamy ciasto i tworzymy z niego wałeczki o średnicy około 1 i 1/2 cm. Tniemy je na kawałki o długości 7-8 cm. Układamy na posypanej mąka blasze i pieczemy około 15 minut w temp 200 stopni, sprawdzając często, bo łatwo się przypalają. Gdy zbrązowieją od spodu, są już upieczone. Ciepłe można obtaczać w cukrze pudrze wymieszanym z wanilią. Sa bardzo dobre i kruche
28 dag mąki
20 dag masła
8 dag cukru pudru
10 dag zmielonych orzechów włoskich
Siekamy masło z mąka, dodajemy orzechy i połowę cukru pudru. Zagniatamy ciasto i tworzymy z niego wałeczki o średnicy około 1 i 1/2 cm. Tniemy je na kawałki o długości 7-8 cm. Układamy na posypanej mąka blasze i pieczemy około 15 minut w temp 200 stopni, sprawdzając często, bo łatwo się przypalają. Gdy zbrązowieją od spodu, są już upieczone. Ciepłe można obtaczać w cukrze pudrze wymieszanym z wanilią. Sa bardzo dobre i kruche