Indyk na zimno w owocowej galaretce

natalia

Member
Paź 30, 2005
204
0
0
Potrzebujemy dużą pierś indyczą,puszkę brzoskwiń,puszkę ananasów,kilka winogron,1szkl bulionu,łyżkę żelatyny,dowolne przyprawy do natarcia mięsa. Pierś indyka przyprawić,włożyć do rękawa do pieczenia.Do mięsa wlać bulion i sok z brzoskwiń i ananasów.Upiec do miękkości i ostudzić.Sos powstały w pieczeni zlać do garnka i podgrzać,wsypać żelatynę i rozpuścić,ostudzić.Zimne mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,udekorować owocami i zalać gęstniejącą galaretką.Schłodzić.Potrawę najlepiej podawać następnego dnia,by mięso przeszło zapachem owocowej galaretki.Jest to bardzo smaczna odmiana od powszednich mięs i robię ją prawie zawsze na święta,bo świetnie smakuje i elegancko się prezentuje.