- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
buraczkowe carpaccio
4 srednie buraki
250g serka homo naturalnego
6 lyzek mleka
3 lyzki smietany
50g drobniutko pokrojonych corniszonow
150g drobniutko pokrojonych obranych jablek
75g pora biala czesc drobniutko pokrojony
sol
pieprz
sok z cytryny
buraki natrzec miodem, zawinac w folie alu i piec w piekarniku do miekkosci
ostudzic i obrac
w miedzyczasie wymieszac serek, smietane, mleko, ogorki, jablka, por, posolic i popieprzyc
buraki kroic na jak najciensze krazki, koncowki i co pozostalo(ok.200g)
pokroic w mala kosteczke i dodac do serka, dosmaczyc sokiem z cytryny
na talerzu zrobic okrag z plasterkow buraka, ktore sie nakladaja na siebie
w srodek dac serek
4 srednie buraki
250g serka homo naturalnego
6 lyzek mleka
3 lyzki smietany
50g drobniutko pokrojonych corniszonow
150g drobniutko pokrojonych obranych jablek
75g pora biala czesc drobniutko pokrojony
sol
pieprz
sok z cytryny
buraki natrzec miodem, zawinac w folie alu i piec w piekarniku do miekkosci
ostudzic i obrac
w miedzyczasie wymieszac serek, smietane, mleko, ogorki, jablka, por, posolic i popieprzyc
buraki kroic na jak najciensze krazki, koncowki i co pozostalo(ok.200g)
pokroic w mala kosteczke i dodac do serka, dosmaczyc sokiem z cytryny
na talerzu zrobic okrag z plasterkow buraka, ktore sie nakladaja na siebie
w srodek dac serek