buraczkowe carpaccio

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
buraczkowe carpaccio

4 srednie buraki
250g serka homo naturalnego
6 lyzek mleka
3 lyzki smietany
50g drobniutko pokrojonych corniszonow
150g drobniutko pokrojonych obranych jablek
75g pora biala czesc drobniutko pokrojony
sol
pieprz
sok z cytryny

buraki natrzec miodem, zawinac w folie alu i piec w piekarniku do miekkosci
ostudzic i obrac

w miedzyczasie wymieszac serek, smietane, mleko, ogorki, jablka, por, posolic i popieprzyc

buraki kroic na jak najciensze krazki, koncowki i co pozostalo(ok.200g)
pokroic w mala kosteczke i dodac do serka, dosmaczyc sokiem z cytryny

na talerzu zrobic okrag z plasterkow buraka, ktore sie nakladaja na siebie
w srodek dac serek