Pierożki z konfiturą jagodową

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Pierożki z konfiturą jagodową

- kostka margaryny
- opakowanie serka homogenizowanego waniliowego
- 4 łyżki miodu
- 3 szklanki mąki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- 1 łyżeczka kakao


- cukier puder do posypania
- słoik dowolnej konfitury (u mnie była jagodowa)


Wszystkie składniki (oprócz cukru pudru i konfitury oczywiście) mieszamy razem ale kakao dodajemy na samym końcu i tylko lekko mieszamy żeby porobiły się brązowe smugi. Tak przygotowane ciasto wsadzamy do lodówki (im dłużej tym lepiej) a potem rozwałkowujemy i wykrawamy duże kółka jak na pierogi (ja robiłam to pucharkiem do lodów). Potem postępujemy już jak z pierożkami czyli wsadzamy te kółeczka do pierożkownicy ;) nakładamy troszkę konfitury i zalepiamy. Potem już tylko pieczenie na złoty kolorek pozostaje. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

P.S. ja oczywiście dodałam jeszcze troszkę maku...moja miłości :lol:

Smacznego!

gj6jf.jpg