- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Pól kilo buraków ugotować, obrać, pokroić w plastry.
„Marynata” : 1 łyżka miodu + 3 łyżki octu. Podgrzać , dodać 2 posiekane ząbki czosnku, posolić.
w moździerzu zmiażdżyć pół łyżeczki pieprzu i kilka ziarnem ziela ang. Wlać 4 łyzki oliwy. Dodać do marynaty
Buraki wrzucić do marynaty. Podgrzać.
Sos serowy : 1 mała cebulę posiekaną obsmażyć na łyżce oliwy. Wlać 100 ml wina i wkruszyć 120 g sera blue. Popieprzyć.
Na talerz wlać sos serowy, ułożyć buraki.
wygladają srednio, ale smakują dobrze
„Marynata” : 1 łyżka miodu + 3 łyżki octu. Podgrzać , dodać 2 posiekane ząbki czosnku, posolić.
w moździerzu zmiażdżyć pół łyżeczki pieprzu i kilka ziarnem ziela ang. Wlać 4 łyzki oliwy. Dodać do marynaty
Buraki wrzucić do marynaty. Podgrzać.
Sos serowy : 1 mała cebulę posiekaną obsmażyć na łyżce oliwy. Wlać 100 ml wina i wkruszyć 120 g sera blue. Popieprzyć.
Na talerz wlać sos serowy, ułożyć buraki.
wygladają srednio, ale smakują dobrze

