Buraki marynowane z sosem z sera blue

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Pól kilo buraków ugotować, obrać, pokroić w plastry.
„Marynata” : 1 łyżka miodu + 3 łyżki octu. Podgrzać , dodać 2 posiekane ząbki czosnku, posolić.
w moździerzu zmiażdżyć pół łyżeczki pieprzu i kilka ziarnem ziela ang. Wlać 4 łyzki oliwy. Dodać do marynaty
Buraki wrzucić do marynaty. Podgrzać.

Sos serowy : 1 mała cebulę posiekaną obsmażyć na łyżce oliwy. Wlać 100 ml wina i wkruszyć 120 g sera blue. Popieprzyć.

Na talerz wlać sos serowy, ułożyć buraki.

wygladają srednio, ale smakują dobrze
icon_smile.gif

184451.jpg
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
brzmi fenomenalnie, naprawde smakują tylko dobrze?