Masa miętowo-czekoladowa

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
0,5 litra śmietany kremówki zagotować z 1 cukrem waniliowym i 10 czekoladkami miętowymi (pastylki miętowe z Goplany) - czekoladki muszą sie rozpuścić. Dać na noc do lodówki (schłodzić). Po wyjęciu ubić na sztywno, dodać 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody, zmiksować. Przełożyć biszkopt przekrojony na pół.
Na górę można dać polewę czekoladową albo ubitą śmietanę i posypać tartą czekoladą. Polecam zwłaszcza dla lubiących miętę ;)
 

Madda

Member
Sty 29, 2010
162
0
0
Zrobiłam do dzisiejszego tortu i muszę przyznać że jest idealna! była kolejka do wylizania resztek z miski
icon_smile.gif