- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Przepis z jakiegoś zbiorku "Naj".
marchew
pietruszka
seler
por
kawałek kapusty włoskiej
cebula (lub dwie)
łyżka oliwy
łyżka mąki
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki mąki kukurydzianej
jajko
szklanka mleka
sól i pieprz
majeranek
imbir
starta gałka muszkatołowa
- warzywa pokroić w paseczki (cebulę w krążki)
- dusić do miękkości w małej ilości wody z oliwą,
- z łyżki mąki i wody zrobić zaklepkę, zagęścić tym warzywa,
- z mąki pszennej, kukurydzianej, jajka i mleka zrobić naleśniki,
- zwinąć w rulon i pokroić w cienkie paski, dodać do zupy,
- przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, odrobiną imbiru i gałki.
marchew
pietruszka
seler
por
kawałek kapusty włoskiej
cebula (lub dwie)
łyżka oliwy
łyżka mąki
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki mąki kukurydzianej
jajko
szklanka mleka
sól i pieprz
majeranek
imbir
starta gałka muszkatołowa
- warzywa pokroić w paseczki (cebulę w krążki)
- dusić do miękkości w małej ilości wody z oliwą,
- z łyżki mąki i wody zrobić zaklepkę, zagęścić tym warzywa,
- z mąki pszennej, kukurydzianej, jajka i mleka zrobić naleśniki,
- zwinąć w rulon i pokroić w cienkie paski, dodać do zupy,
- przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, odrobiną imbiru i gałki.