- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Na życzenie Marghe
Schab pokroić na kawałki. Zamarynować w wódce, świeżo zmielonym czarnym pieprzu i majeranku. Ostawić na min. 3 godziny. Następnie podsmażyć.
Cebulę pokroić w piórka. Podsmażyć do zeszklenia z dodatkiem świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Wrzucić schab i cebulę do garnka, podlać wywarem warzywnym. Dodać pieprz ziarnisty, listek laurowy. Gotować, doprawiając pieprzem zmielonym i majerankiem.
Uwagi:
- można wykorzystać inne mięso. Drobiowe można marynować się krócej.
- wychodzi z tego taki gęsty od cebuli sos
Opcja z kurzym cyckiem:
- mięsa nie marynować
- zamiast majeranku dodać tymianek i rozmaryn
Schab pokroić na kawałki. Zamarynować w wódce, świeżo zmielonym czarnym pieprzu i majeranku. Ostawić na min. 3 godziny. Następnie podsmażyć.
Cebulę pokroić w piórka. Podsmażyć do zeszklenia z dodatkiem świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Wrzucić schab i cebulę do garnka, podlać wywarem warzywnym. Dodać pieprz ziarnisty, listek laurowy. Gotować, doprawiając pieprzem zmielonym i majerankiem.
Uwagi:
- można wykorzystać inne mięso. Drobiowe można marynować się krócej.
- wychodzi z tego taki gęsty od cebuli sos
Opcja z kurzym cyckiem:
- mięsa nie marynować
- zamiast majeranku dodać tymianek i rozmaryn
Ostatnią edycję dokonał moderator: