Przepis z czasów studenckich, gdy nie miałam miksera
liczba porcji: Foremka 20x30 cm
składniki
6 dużych jabłek (np. renet)
6 łyżek oleju
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki kakao
3 łyżki dżemu śliwkowego lub innego, ale nie niskosłodzonego
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku
2 szklanki mąki
sposób przygotowania
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, zalać olejem i zasypać cukrem. Odstawić na 1/2 godziny. Do jabłek dodać ubite jajka i resztę składników, wymieszać łyżką i piec 50 minut w 180 C.
liczba porcji: Foremka 20x30 cm
składniki
6 dużych jabłek (np. renet)
6 łyżek oleju
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki kakao
3 łyżki dżemu śliwkowego lub innego, ale nie niskosłodzonego
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku
2 szklanki mąki
sposób przygotowania
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, zalać olejem i zasypać cukrem. Odstawić na 1/2 godziny. Do jabłek dodać ubite jajka i resztę składników, wymieszać łyżką i piec 50 minut w 180 C.