Pasta jajeczna

joannas

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Pasta jajeczna
składniki
6 jajek na twardo
25 dag szynki konserwowej lub mielonki
Kilka łyżek majonezu
Koperek (może być suszony)
Sól
pieprz

sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane i ostudzone jajka mielimy wraz z wędliną w maszynce do mięsa. Do masy dodajemy majonez, koperek, sól i pieprz.
Lekko schładzamy w lodówce
smacznego
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
u mnie pasta jajeczna to serek zolty, jajka, szczypiorek do tego troszke majoneziku... czasem musztardka i przyprawki
icon_smile.gif
:mrgreen:
 

Siekierka

Member
Lut 14, 2008
10
0
0
Pasta, którą podałaś, to taka jaką pamietam z przedszkola z drugich śniadań. Przynajmniej z opisu tak wnioskuję.
icon_smile.gif
Zrobię ją i wtedy będę pewna.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Tu pasta z jajek, a bardzo czesto serwuja ja na kanapkach, jest z jajek. Jajka i majonez, albo moze byc maslo.
Rewelacyjnym dodatkiem jest lubczyk! Co odkryl moj maz.