- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
1 kg brukselki
100g boczku
1 cytryna z nie pryskana skorka
brukselka wyczyscic obciac strunk, przepolowic i obgotowac w wodzie 5 minut
boczek pociac w cienkie kawaleczki
rozgrzac piekarnik do 200 stopni
wysmarowac blache porzadnie olejem, rozlozyc brukselke w jednej warstwie, wymieszac boczek i pokrojona w cieniutkie polplasterki cytryne
piec 30 minut, co 10 minut mieszajac
mniam, taka brukselka jest naprawde pyszna
aha zapomnialam posolic i popieprzyc
100g boczku
1 cytryna z nie pryskana skorka
brukselka wyczyscic obciac strunk, przepolowic i obgotowac w wodzie 5 minut
boczek pociac w cienkie kawaleczki
rozgrzac piekarnik do 200 stopni
wysmarowac blache porzadnie olejem, rozlozyc brukselke w jednej warstwie, wymieszac boczek i pokrojona w cieniutkie polplasterki cytryne
piec 30 minut, co 10 minut mieszajac
mniam, taka brukselka jest naprawde pyszna
aha zapomnialam posolic i popieprzyc