Oto moje wersje surówek z kapusty pekińskiej do obiadu.
Wersja light
mała kapusta pekińska lub pół dużej główki
1 jabłko
2 marchewki
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
jogurt naturalny
Kapustę poszatkować - posolić i wymieszać odstawić na około 15 minut, dodać jabłko i marchewki starte na tarce o dużych oczkach, doprawić przyprawami do smaku, wymieszać z jogurtem.
Lub wersja ostrzejsza
mała kapusta pekińska lub pół dużej główki
1 jabłko
2 marchewki
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
szczypta ziół do sałatek
olej
Kapustę poszatkować - posolić i wymieszać odstawić na około 15 minut, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, jabłko i marchewki starte na tarce o dużych oczkach, doprawić przyprawami, wymieszać z olejem i gotowe.
SMACZNEGO
Wersja light
mała kapusta pekińska lub pół dużej główki
1 jabłko
2 marchewki
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
jogurt naturalny
Kapustę poszatkować - posolić i wymieszać odstawić na około 15 minut, dodać jabłko i marchewki starte na tarce o dużych oczkach, doprawić przyprawami do smaku, wymieszać z jogurtem.
Lub wersja ostrzejsza
mała kapusta pekińska lub pół dużej główki
1 jabłko
2 marchewki
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
szczypta ziół do sałatek
olej
Kapustę poszatkować - posolić i wymieszać odstawić na około 15 minut, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, jabłko i marchewki starte na tarce o dużych oczkach, doprawić przyprawami, wymieszać z olejem i gotowe.
SMACZNEGO