Kapusta po bułgarsku

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
ja dzisiaj ja robię tylko że ograniczę ilość oliwy bo ja raczej z tłuszczami to bardzo ostrożnie
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ja tez dalam duzo mniej, byla pyszna~!!!
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
moja kapustka właśnie siedzi w piekarniku- tak na oko to ile czasu powinna sie piec?
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
no i już gotowa:) bardzo dobra jest chociaż mogłaby być troszke bardziej ostra (jak zwykle za mało pewnie doprawiłam;))
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ja doprawilam duzo mocniej niz w przepisie 8)
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
po jednym dniu okazało sie że jest idealnie doprawiona chyba przegryzło sie to wszystko bo kapusta jest po prostu przepyszna! Na pewno zrobię ją jeszczer nie raz
 

dorajl

Member
Paź 15, 2005
112
0
0
Tak, jak się przegryzie to zyskuje na smaku.
Cieszę się, dziewczyny, że kapusta chwyciła! :freu:
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Wyciągam na wierzch bo będę robić gdy tylko zakupię głowę :lol:
 

trzykrotka

Member
Mar 21, 2006
37
0
0
ja dzisiaj ja robię tylko że ograniczę ilość oliwy bo ja raczej z tłuszczami to bardzo ostrożnie
no właśnie, strasznie dużo jednak tej oliwy w przepisie :roll: pewnie wychodzi pyszne, ale troszkę drogie... no i te kalorie
icon_sad.gif
ja myślałam, żeby dodać kilka łyżek najwyżej - jak myślicie, wyjdzie mi dobre przy tak drastycznym ograniczeniu tłuszczu?
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
trzykrotko ja nie dałam w ogóle tłuszczu (tylko naczynie wypaćkałam olejem ;) ) i było przepyszne
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ja dalam tylko symbolicznie
 

Simona

Moderator
Członek ekipy
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Ja tez daje mniej, a cukro w ogole.

A kapusta weszla na dobre do mojego domowego repertuaru.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Zrobiłam właśnie wyjełam z pieca, nie zmniejszyła mi się ilość kapustki podczas pieczenia, robiłam ją w żaroodpornym naczyniu z pokrywą, jutro będzie na obiadek, ale troszkę spróbowałam parząc sobie ozor ;) dobra jest, mniamć :lol:
 

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,868
207
63
Zrobiłam wczoraj, przepyszna, zaraz będę mieć super obiad.
Tylko imho ilość tłuszczu spokojnie można ograniczyć. Za to zaskoczona jestem, że jak kminku nie lubię, tak tutaj idealnie się komponuje, nie rezygnować w żadnym wypadku.
Przepis puszczam dalej i tu pytanie do Carbo - czy mogę, oczywiście z podaniem autora, wykorzystać Twoje zdjęcia dla zilustrowania przepisu?
Bo sama cyfrówki nie posiadam.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Ja dodałam więcej niż szklankę oliwy i baaardzo mi smakowało :oops:
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
CYTATPrzepis puszczam dalej i tu pytanie do Carbo - czy mogę, oczywiście z podaniem autora, wykorzystać Twoje zdjęcia dla zilustrowania przepisu?
Bo sama cyfrówki nie posiadam.
no pewnie tyle ze one nie sa piekne :oops: