Panga w pomidorach + feta*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
pangę rozmrozić
icon_smile.gif

obsmazyć na oliwie
na patelnie wlac oliwe
dodać pomidory z puszki
sporo czosnku
kapary
sol, pieprz i cała niezbędną resztę ;) ( u mnie bazylia suszona .. z braku
swiezej)
pangę przełozyć do zaroodpornego naczynia
sosem polać rybę
sos posypac fetą (miałam tylko apetinę.. na ciepło jest całkiem niezła)
wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut

315101.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Przestestuję w przyszłym tygodniu, bo brzmi smakowicie
icon_smile.gif

Super trafiłaś Marghe - akurat zamierzałam szukać jakiegoś przepisu z wykorzystaniem kaparów, bo krzyczą do mnie z lodówki
Mam tylko pytanie - możesz tak mniej więcej (troszkę konkretniej ) podać ilości pangi, czosnku i kaparów na tę jedną puszkę pitorków.
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Wciągnęliśmy i od razu piszę - PYCHOTKA!!!
Z pewnością nie raz powtórzę
icon_smile.gif

Za którymś razem spróbuję z kapką winka i dodatkowo koncentratem pomidorowym, bo ja mam w domku takich pomidorowców, że szok Poza tym koncentrat nieco zagęści sosik. Te modyfikacje, to nie dlatego, że coś było nie tak -O NIE! po prostu taki mam pomysł i tyle
icon_smile.gif


Dziękuję MARGHE
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,667
2,967
113
U mnie dziś też panga z Twojego przepisu, Marghe
Przy okazji: masz sliczny awatar, tzn. buźkę :mrgreen:
 

Luelle

Member
Gru 12, 2006
1
0
0
Właśnie jestem świeżo po obiedzie - brzusio pełny i zadowolony
icon_smile.gif
Tylko trochę z czosnkiem przesadziłam, bo pani z warzywniaka zapewniała, że łagodny, więc walnęłam 4 ząbki i teraz
icon_redface.gif
trochę capimy :D Ale tak czy siak przepis do powtórki
lecker.gif
 

rzęsa

Member
Cze 16, 2007
29
0
0
no to było bez kaparów, bo nie mialam w domu
posypałam tylko bazylią

PYSZNE BYŁO!

myślę, że następnym razem odchudzę przepis
nie będę podsmażać ryby
podsmażę tylko na kapce oliwy czosnek, dodam pomidory i przyprawy

rybę poleję sosem, posypię fetą (używam wersji light)
i będę piec 20 minut
 

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Zrobiłam... wyszło pycha...
icon_smile.gif


O to zdjęcie przed zapieczeniem i już na talerzu... (Jakość zdjęć niestety nienajlepsza...)
 

Załączniki

  • DSCN7737.JPG
    DSCN7737.JPG
    309.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN7738.JPG
    DSCN7738.JPG
    301 KB · Wyświetleń: 0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
uuu, że ja tego wcześniej wypatrzyłam!
mniam.gif
chyba się skuszę na jutro, bo na dziś mam juz co innego zaplanowane.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Very, very dobra!
cvety.gif


Zrezygnowałam z kaparów, których nie lubię, za to przed wrzuceniam na patelnię pomidorów podsmażyłam na niej cebulę.

Nastepnym razem dam jeszcze wiecej fety.
mniam.gif


S4021245.JPG
 

Załączniki

  • S4021245.JPG
    S4021245.JPG
    40.2 KB · Wyświetleń: 0

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Pyyyyyyyyyyyyyyyyszne!

Zrobiłam na dzisiejszy obiadek z tym, że podwoiłam porcję, bo u nas się rybki wcina naprawdę dużo
icon_biggrin.gif