piersi z zupa cebulowa

Riolka

Member
Sty 25, 2006
76
0
0
piersi z kurczaka lub indyka pokroic w paski, wylozyc w naczyniu zaroodpornym, posypac zupa cebulowa z paczki, na to pieczarki (ja daje z puszki, takie w sosie wlasnym), calosc zalac smietana i do piekarnika na ok.45 min.
Podaje z ryzem

:smacznego:
 

Riolka

Member
Sty 25, 2006
76
0
0
asika, wyprobowalam kilka i wszystkie smakowaly

Dziekuje
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Robię tak filety z kurczaka i są dobre ale nigdy nie dawałam pieczarek, a zupa to wg mnie knura najlepsza
icon_smile.gif
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
jadłam i potwierdzam - pyszniutkie. Tylko ja robiłam bez pieczarek, i troszkę inaczej: cycki, warstwa śmietany, warstwa zupy cebulowej, znów cycki, śmietana i zupka , i na wierzch śmietana (albo jogurt).
Gdy cycki kurze siedzą w piekarniku, po całym domu roznosi się cudowny zapach.
Przepis dziwny, ale warto.
 

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
składniki zakupione, mam tylko wątpliwości więc pytam: czy zupa cebulowa w zupełności zastępuje pieprz, sól itp? A pieczarki wcześniej poddusić? A formę natłuścić? No i śmietanka pewnie 30% bo się zważy czy cuś..... Boję się żeby czegoś nie zchrzanić bo na imprezę potrzebne
icon_smile.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Ja robiłam z 12stką i troszke się zwarzyła - nie powiem. Ale robiłam pierwszy raz z pamięci bo gdzieś to w necie wyczytałam w związku z karkówką i zapomniałam gdzie.
Więc ja zrobiłam z łopatki, obsmażyłam ją na szybko i złoto
icon_wink.gif
zupą cebulową knorra, śmietaną 12 około pół litra +/- i do pieca.
Pyszne mięciutkie i soczyste mięsko. Zapach cudny
mniam.gif
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Nie robiłam ale bym na twoim miejscu spróbowała tej supy i sprawdziła czy wystarczająco jak na twoje potrzeby pikantna. Ale wydaje mi się że niczego bym już nie dawała, zwłaszcza soli. Pieczarki bym poddusiła stanowczo, tym bardziej że Riolka daje je z puszki. A śmietanke? yyy chyba bym dała 18
icon_lol.gif
bo taką zawsze mam... ale co by wyszło, to nie wiem.

A poza tym muszę to zrobić. Wydaje mi się że już gdzieś widziałam podobny przepis i też miałam zrobić i nawet zupe cebulową kupiłam, ale w końcu zapomniałam o tym
icon_lol.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Przypraw żadnych nie ma już potrzeby dodawać. Mi trochę zbyt wyparował płyn i było aż nadto doprawione.
A jakby co - zawsze możesz przed podaniem dosmakować.
 

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
zrobiłam i mam pewne wskazówki - po pierwsze koniecznie przykryć naczynie do zapiekania!!! płyn nie wyparuje i będzie lux. Po drugie pieczarki świeże koniecznie trzeba wcześniej poddusić i odlać wodę. Śmietana 30 sprawdziła się idealnie. No i nie żałujcie tej zupki cebulowej. Przypraw nie trzeba. Pyszniutkie, łatwe i szybkie. Do mojego jadłospisu weszło na stałe. Riolka dzięki za przepis
4_17_11.gif