Shinju @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088498Jaka mąka będzie najlepsza do tej pizzy? To będzie pierwsza pieczona przeze mnie pizza.Shinju ja robię z takiej jak chleb, dobrze żeby miała ok 12g białka na 100g mąki.
Shinju @ 9 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088845Chciałabym z tej porcji zrobić dwie pizze. Czy mam ją od razu po wyrobieniu podzielić na 2 i już osobno wyrastać, czy lepiej całość odstawić do wyrośnięcia i dopiero potem dzielić?
I potem na jaką mniej więcej grubość rozwałkować?
Może te pytania trochę głupie, ale ja naprawdę nigdy dotąd pizzy nie piekłam.Ja bym po tych 30 minutach podzieliła, uformowała kule i jeszcze odłożyła na 30 minut. A na jaką grubość, hmmm, to zależy czy chcesz pizzę na cienkim czy na grubym spodzie, jak ma być na cienkim, to naprawdę cieniutko - jak cienki naleśnik, a ja ma być gruba to 5 - 10 mm.
Idę zagniatać swoje ciasto, ale będę tutaj zaglądać jakbyś miała jeszcze pytania.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia