Losos w ciescie francuskim*

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,808
518
113
0425224e0fc6.jpg


gotowe ciasto francuskie (albo mozna robic w domu, jesli jest chęc) 20x30 cm
szpinak mrozony 200 g
maslo 50 g
2 paski (wzdluz, nie w poprzek), a raczej bierwionka ~2x2x18 cm filetu z lososia
zoltko
sol

maslo roztopic na patelni, wrzucic szpinak i chwilę poddusic, odstudzic
nagrac piekarnik do 200 C
ciasto trochę powalkowac, rozkroic na dwie częsci ~20x20 cm. Na 2/3 ciasta nalozyc warstwę szpinaku, posolic, polozic pasek lososia i zawinąc w roladę. Polozyc na brytfance i posmarowac roztrzepanym zoltkiem. Tak samo zrobic drugą roladkę. Piec okolo 30-40 minut.
Smacznego!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: