Pomidorowo - bazyliowe udka

Alka

Member
Wrz 17, 2004
1,610
0
0
2423.jpg


Składniki:
4 nogi kurze
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki czubate bazylii
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżki oleju

Przyprawy z olejem zmieszać dokładnie, mieszanką natrzeć nogi i pozostawić na kilka godzin (ja pozostawiam na noc całą). Nagrzać piekarnik do 190 st C i piec nogi ok. 1 godziny, w trakcie pieczenia polewać co jakiś czas wytworzonym sosem lu (gdyby sosu było malutko) odrobinką wody.
 

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
No wiec mialam zrobic je kiedy indziej a zrobilam wlasnie wczoraj.... sa pyszne a maz byl zachwycony ( stwierdzil ze to beda jego ulubione udka) Naprawde super...