Moja wersja kurczaka po tajsku*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Piersi kurczaka (lub indyka) pokroić w paseczki i zamarynować prze noc w
sosie sojowym wymieszanym z octem balsamicznym

2 – 3 szalotki posiekać, obsmażyć na oliwie
Dodać mięso, obsmażyć
Dodać 2 – 3 ząbki zmiażdżonego czosnku
2 łyżki czerwonej pasty curry
wkroić 2 zielone cebulki
Podsmażyć
Wlać puszkę mleka kokosowego
Wrzucić 2 źdźbła trawy cytrynowej
Dusić.
Posypać szczypiorem
Jeść z ryżem.
327832.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

szpulka

Member
Gru 10, 2006
117
0
0
Uwielbiam połączenie pasty curry i mleka kokosowego, więc nie przeoczyłam tego przepisu ;)
Zrobiłam z podwójnej piersi kurczaka, dodałam 1 ząbek czosnku i niecałe 2 łyżki pasty i było dość ostre, ale jak dla mnie ok, na koniec posypałam dodatkowo kolendrą - baaaarrrdzo nam smakowało:) - dzięki marghe za przepis!:)