Cielecina marsala*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Bardzo smaczny, niedzielny obiad w srodku tygodnia w 30 minut
icon_smile.gif


8 kotlecikow cielecych
Sol i pieprz
1 szklanka maki
1/3 szklanki oleju
50 gram masla
4 lyzki posiekanych szalotek
2 szklanki pieczarek pokrojonych w platerki
1/2 szklanki marsali
1/2 szklanki bulionu z kurczaka
2 lyzki pietruszki



Kotleciki solimy , pieprzymy i obtaczamy w mace.
W duzej patelce rozgrzewamy olej do momentu az bedzie prawie wrzal. Saute kotlety az beda zlote. Wylewamy olej i roztapiamy polowe masla na patelce i podsmarzamy szalotki. NAstepnie dodajemy pieczarki , dosmaczamy sola i pieprzem i calosc gotujemy okolo 10 minut.Dodajemy wino , czekamy az prawie wyparuje,dodajemy bulion i reszta masla i zagotowujemy. Kiedy polowa bulionu wyparuje , na patelke wkladamy kotleciki i gotujemy calosc na wolnym ogniu przez 5 minut.

Na koniec dodajemy zielona pietruszke i serwujemy
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: