- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Babeczki z czekoladowym kremem budyniowym i kawałkami białej czekolady
Ciasto babeczkowe:
2 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki kaszy manny
15 dag masła
1 jajko
2 żółtka
1/2 szklanki cukru pudru
Krem budyniowy:
duży czekoladowy budyń (na 0,75l mleka)
10 dag masła
mleko i cukier potrzebne do zrobienia budyniu
tabliczka białej czekolady
Ciasto na babeczki zagnieść, włożyć do lodówki na pół godzinki.Po tym czasie rozwałkować je i wykrajać szklanka kółka które wkładamy do natłuszczonych foremek na babeczki. Pieczemy w 200 st. jakieś 10 minut.
Budyń normalnie robimy dodając do niego rozpuszczone masło, czekoladę ścieramy na tarce
Upieczone babeczki napełniamy letnim kremem i posypujemy czekoladą. Z tej porcji wyszło mi 46 babeczek, są przepyszne!
Smacznego!
Ciasto babeczkowe:
2 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki kaszy manny
15 dag masła
1 jajko
2 żółtka
1/2 szklanki cukru pudru
Krem budyniowy:
duży czekoladowy budyń (na 0,75l mleka)
10 dag masła
mleko i cukier potrzebne do zrobienia budyniu
tabliczka białej czekolady
Ciasto na babeczki zagnieść, włożyć do lodówki na pół godzinki.Po tym czasie rozwałkować je i wykrajać szklanka kółka które wkładamy do natłuszczonych foremek na babeczki. Pieczemy w 200 st. jakieś 10 minut.
Budyń normalnie robimy dodając do niego rozpuszczone masło, czekoladę ścieramy na tarce
Upieczone babeczki napełniamy letnim kremem i posypujemy czekoladą. Z tej porcji wyszło mi 46 babeczek, są przepyszne!
Smacznego!