- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
przepis na tradycyjna kapuste po bawarsku
800g kapusty bialej poszatkowanej na cienkie paseczki
1 cebula w kosteczke
1 lyzeczka masla
200ml wrzacego bulionu
6 lyzek octu(ja dalam wiecej)
6 lyzek oleju
1 lyzka mielonego kminku(mozna nie dawac, jak kto lubi)
1 lyzeczka cukru
sol, mielony bialy pieprz
kapuste wymieszac z cebula, posolic i zostawic na pare minut
maslo rozstopic w rondlu, dodac kapuste, pare razy zamieszac(nie smazyc!!)
zalac goracym bulionem, zdjac z ognia
z octu, oleju, kminku, pieprzu i cukru ubic sos, polac goraca kapuste
zostawic najlepiej na 1 dzien do przegryzienia
taka kapustke podawalam ostatnio do domowego kebaba, zrobilam za malo bo myslalam ze nikt nie bedzie jadl, a goscie z miski jednym widelcem wyzerali

800g kapusty bialej poszatkowanej na cienkie paseczki
1 cebula w kosteczke
1 lyzeczka masla
200ml wrzacego bulionu
6 lyzek octu(ja dalam wiecej)
6 lyzek oleju
1 lyzka mielonego kminku(mozna nie dawac, jak kto lubi)
1 lyzeczka cukru
sol, mielony bialy pieprz
kapuste wymieszac z cebula, posolic i zostawic na pare minut
maslo rozstopic w rondlu, dodac kapuste, pare razy zamieszac(nie smazyc!!)
zalac goracym bulionem, zdjac z ognia
z octu, oleju, kminku, pieprzu i cukru ubic sos, polac goraca kapuste
zostawic najlepiej na 1 dzien do przegryzienia
taka kapustke podawalam ostatnio do domowego kebaba, zrobilam za malo bo myslalam ze nikt nie bedzie jadl, a goscie z miski jednym widelcem wyzerali