- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Przepis znalazłam na ruskim forum http://izbushka.com/forum/showthread.php?t=204
ciasto jest z dodatkiem majonezu skusiłam się i wyszło bardzo fajne, takie plastyczne i smaczne:
300ml mleka ciepłego
2,5 dag drożdży
szczypta soli
1 łyżeczka majonezu
500 dag mąki
5 dag rozpuszczonego masła
5 dag cukru ( ale można dać mniej)
Wszystko razem wyrabiałam w maszynie
Zostawiłam w miseczce do wyrośnięcia na ok.45 minut. Uformowałam bułeczki ( nadziewałam masą makową, którą miałam zamrożoną jeszcze ze świąt, od makowców), jeszcze trochę porosły sobie i upiekłam ( tak ok. 20 min. u mnie w piekarniku siedziały.
ciasto jest z dodatkiem majonezu skusiłam się i wyszło bardzo fajne, takie plastyczne i smaczne:
300ml mleka ciepłego
2,5 dag drożdży
szczypta soli
1 łyżeczka majonezu
500 dag mąki
5 dag rozpuszczonego masła
5 dag cukru ( ale można dać mniej)
Wszystko razem wyrabiałam w maszynie
Zostawiłam w miseczce do wyrośnięcia na ok.45 minut. Uformowałam bułeczki ( nadziewałam masą makową, którą miałam zamrożoną jeszcze ze świąt, od makowców), jeszcze trochę porosły sobie i upiekłam ( tak ok. 20 min. u mnie w piekarniku siedziały.

