- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
z tego tortu http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4664
- skórka starta z 4 cytryn i sok wyciśnięty z 3 cytryn,
- 2 szklanki wody,
- 1,5 szklanki cukru,
- 1 kostka margaryny,
- pół szklanki wody rozrobione z 4 czubatymi łyżkami mąki ziemniaczanej.
Zagotować wodę i cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodać sok i skórkę z cytryny,a następnie margarynę. gotujący płyn zdjąć z ognia, wlać szybko mąkę rozrobioną z wodą, energicznie mieszać zeby nie było grudek, zagotować i gorące wylać na jedną część biszkoptu, nakryć drugą częścią, docisnąć dokładnie. Wystudzić.
- skórka starta z 4 cytryn i sok wyciśnięty z 3 cytryn,
- 2 szklanki wody,
- 1,5 szklanki cukru,
- 1 kostka margaryny,
- pół szklanki wody rozrobione z 4 czubatymi łyżkami mąki ziemniaczanej.
Zagotować wodę i cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodać sok i skórkę z cytryny,a następnie margarynę. gotujący płyn zdjąć z ognia, wlać szybko mąkę rozrobioną z wodą, energicznie mieszać zeby nie było grudek, zagotować i gorące wylać na jedną część biszkoptu, nakryć drugą częścią, docisnąć dokładnie. Wystudzić.