Cytrusowe szaleństwo na punkcie delicji z brzoskwiniami

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,806
518
113
Carmel
Czekam, czekam!
icon_smile.gif


imamcia
:oops: :oops: :oops: no nie.... az tak nie moze byc.....

agus
Alka
ZielonyKot

665b0dec69b87e96f5cfb78a6712d231.gif

Dziękuję bardzo!
 

Carmel

Member
Lut 3, 2005
2,346
0
0
Jak pisałam biszkopt upiekłam z Twojego przepisu, pyszny.

Kurd cytrusowy, to bałam się gotowac na parze :oops: zrobiłam inny krem.

Tylko brzoskwinie podobnie ułożyłam.

Zdjęć nie potrafię jeszcze wstawiać na forum. :dump:
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Glebłam się pod stół na placy :shock: :shock: :shock:
 

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,806
518
113
Carmel
Ojej, tylko teraz tu zajrzalam :shock: A dlaczego balas sie gotowac na parze? Czy z powodu niedostatecznej obrobki termicznej jaj? Ciesze sie, ze udalo Ci sie to ukladanie
icon_smile.gif
Przeciez oczy boja sie, a rece robia
icon_smile.gif


Palita
Dziekuje
icon_smile.gif


kasha
czy wygodnie tam pod stolem? Moze jednak nie bardzo
icon_smile.gif
))))
 

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,806
518
113
Dubl Nr. 2. Taki malutki - :lol: :lol: :lol: tylko 32 cm w diametrze, no i wazyl prawie 4 kg :lol: :lol: :lol:
0d5de12f4478.jpg

2044228fa80d.jpg

1677958bf743.jpg


Troche ten plot za wysoki, ale "ogolny wyraz artystyczny" :lol: :lol: :lol: widoczny
icon_smile.gif
 

Aguśś

Member
Wrz 18, 2004
575
0
16
Elka Ty tworzysz dzieła sztuki :shock:
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Oniemiałam z podziwu. Ogromnie chcę takiego torta, bo wnioskując po składnikach to i smak musi być boski. Tylko jak tę wstęgę z czekolady wykonać : A może czegoś nie doczytałam, pomocy, bo jeszcze coś zepsuję
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Nie wiem, co powiedziec..... :shock: :shock: :shock:

Ciekwaosc mnie zzera tylko, jak sie robi takie czekoladowy brzeg. Ale to tylko ciekawosc, bo w zyciu bym sie za to nie wziela - no chyba, ze spozyc ;)
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Ja też już lecę ze ścierą, mogę wycierać, mogę? :lol:
 

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,806
518
113
JotHa

Ojej.... znow bede mowila, ze to nic skomplikowanego
icon_smile.gif
))))
girl_hide.gif
Ale czy mnie uwierzysz? :lol: W kazdym badz razie bardzo, a bardzo zalecam zrobienie takiej wstegi - bo jest wspanialy sposob na maskowanie brzegow
icon_smile.gif
)))) ale zaczac od niewysokiej i krotkiej - jak na okragle ciastko. A potem i duze beda w porzadku
icon_smile.gif


mirabbelka
kasha

Ach-cha.... a czy jest ktos chetny do sprzatania? :lol: :lol: :lol:
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Elu, siedze cicho, bo już chwilę po moim pytaniu znalazłam Twoje wskazówki jak wykonać wstęgę... Nie doszłam tylko w którym momencie można te wstęgę dodatkowo udekorować tymi hmmm ...aplikacjami, riuszkami? Wyzsza szkoła jazdy, bo mnie czesto zwykłe esy floresy z masy na bokach tortu nie chca sie trzymać. Ale torty wykonywać i dekorować uwielbiam. :lol: