Panga w warzywach z imbirem*

Wrz 13, 2004
4,165
0
0
filety z pangi 500g
cebula 2 sztuki średnie
biala część dużego pora
4 marchewki
1 pietruszka
1/4 małego selera
kawałek imbiru (5 plasterków o średnicy 2 cm)
oliwa 4 łyżki
sos sojowy ciemny
pieprz
sól


Filety obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Do tego co się wytopiło dodać 4 łyżki oliwy, wsypac pokrojone w piórka cebule i pora. podsmażyć. Wsypać resztę pokrojonych w słupki warzyw.
Poddusić. Dodać sos sojowy, wrzucic podsmażone filety z pangi. Poddusić chwilę, ok. 5 minut, dodać posiekany imbir. Dusić 3 minuty. Podawac z ryżem.
Smacznego.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Medi, ale tu jest pietruszka. :lol:
Podajesz nie sprawdzone przepisy? ;)
 
Wrz 13, 2004
4,165
0
0
Niesprawdzone? Nie, właśnie przedwczoraj robiłem. Nie lubię pietruszki, ale solo. W potrawach używam. Staram się ją jak najdrobniej pokroić.
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
ok, to nie pozostaje mi nic innego jak zanabyc pange i zrobic
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Dobre. Pierwszy raz jedliśmy pangę i nie wszystkim przypadła do gustu. Ale warzywa bobma, rybka mi osobiście smakowała.