- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
filety z pangi 500g
cebula 2 sztuki średnie
biala część dużego pora
4 marchewki
1 pietruszka
1/4 małego selera
kawałek imbiru (5 plasterków o średnicy 2 cm)
oliwa 4 łyżki
sos sojowy ciemny
pieprz
sól
Filety obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Do tego co się wytopiło dodać 4 łyżki oliwy, wsypac pokrojone w piórka cebule i pora. podsmażyć. Wsypać resztę pokrojonych w słupki warzyw.
Poddusić. Dodać sos sojowy, wrzucic podsmażone filety z pangi. Poddusić chwilę, ok. 5 minut, dodać posiekany imbir. Dusić 3 minuty. Podawac z ryżem.
Smacznego.
cebula 2 sztuki średnie
biala część dużego pora
4 marchewki
1 pietruszka
1/4 małego selera
kawałek imbiru (5 plasterków o średnicy 2 cm)
oliwa 4 łyżki
sos sojowy ciemny
pieprz
sól
Filety obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Do tego co się wytopiło dodać 4 łyżki oliwy, wsypac pokrojone w piórka cebule i pora. podsmażyć. Wsypać resztę pokrojonych w słupki warzyw.
Poddusić. Dodać sos sojowy, wrzucic podsmażone filety z pangi. Poddusić chwilę, ok. 5 minut, dodać posiekany imbir. Dusić 3 minuty. Podawac z ryżem.
Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: