- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
skladniki
kapusta biala
sol morska
marchew
kapuste poszatkowac, dac do jakiejs miski
na dnie duzego gara lub beczki dac warstwe kapusty oproszyc sola
umyc i wyszorowac dokladnie stopy, wlezc do garnka i deptac az kapusta zmieknie, posypac nowa warstwa kapusty i sola, deptac az wszystko bedzie miekkie
tak powtarzac
po jakims czasie pojawi sie woda, ktora trzeba wybrac kubeczkiem i zlac
srpobowac wody czy nie za slona, jesi tak kapusty juz nie solic
zebrac pod koniec deptania wode tak zeby kapusta pozostala wilgotno-mokra
zetrzec marchew, dodac do kapusty, wymieszac
wyparzyc sloiki i upchac w nich kapuste
pozostawic otwarte przykryte sciereczka do nastepnego dnia
na nastepny dzien sloiki mocno zakrecic i do piwnicy
kapusta biala
sol morska
marchew
kapuste poszatkowac, dac do jakiejs miski
na dnie duzego gara lub beczki dac warstwe kapusty oproszyc sola
umyc i wyszorowac dokladnie stopy, wlezc do garnka i deptac az kapusta zmieknie, posypac nowa warstwa kapusty i sola, deptac az wszystko bedzie miekkie
tak powtarzac
po jakims czasie pojawi sie woda, ktora trzeba wybrac kubeczkiem i zlac
srpobowac wody czy nie za slona, jesi tak kapusty juz nie solic
zebrac pod koniec deptania wode tak zeby kapusta pozostala wilgotno-mokra
zetrzec marchew, dodac do kapusty, wymieszac
wyparzyc sloiki i upchac w nich kapuste
pozostawic otwarte przykryte sciereczka do nastepnego dnia
na nastepny dzien sloiki mocno zakrecic i do piwnicy