- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Kasza gryczana ze śliwkami
1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej
3 szklanki wody
1 łyżeczka soli
8 śliwek suszonych
4 łyżki łuskanego ziarna słonecznika
2 łyżki oleju
Kaszę zalewamy wrzącą wodą z solą i gotujemy pod przykryciem ok 15 minut na małym ogniu. Prażymy ziarna slonecznika i śliwki pokrojone w paski przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Dorzucamy ugotowaną kaszę i mieszamy.
1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej
3 szklanki wody
1 łyżeczka soli
8 śliwek suszonych
4 łyżki łuskanego ziarna słonecznika
2 łyżki oleju
Kaszę zalewamy wrzącą wodą z solą i gotujemy pod przykryciem ok 15 minut na małym ogniu. Prażymy ziarna slonecznika i śliwki pokrojone w paski przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Dorzucamy ugotowaną kaszę i mieszamy.