- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Kasza gryczana z pistacjami i płatkami migdałowymi
1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej
3 szkalnki wody
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki obranych orzeszków pistacjowych
garść migdałów w płatkach
2 łyżki oleju słonecznikowego
Kaszę zalewamy wrzącą, osoloną wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Na patelni podsmażamy przez 2 minuty orzeszki i płatki na 2 łyżkach oleju, ciągle mieszając,dorzucamy do nich ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.
1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej
3 szkalnki wody
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki obranych orzeszków pistacjowych
garść migdałów w płatkach
2 łyżki oleju słonecznikowego
Kaszę zalewamy wrzącą, osoloną wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Na patelni podsmażamy przez 2 minuty orzeszki i płatki na 2 łyżkach oleju, ciągle mieszając,dorzucamy do nich ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.