- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Kasza jaglana z rodzynkami
1 i 1/2 szklanki kaszy jaglanej
3 szkalnki wody
1 szklanka sparzonych rodzynek
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju z pestek winogron
szczypta cynamonu i czarnego pieprzu
Do garnka wlewamy wrzącą wodę, wsypujemy kaszę, dodając rodzynki, sól i olej, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie wodę. W trakcie gotowania można ja raz lub dwa razy zamieszać. Następnie doprawiamy cynamonem i pieprzem.
1 i 1/2 szklanki kaszy jaglanej
3 szkalnki wody
1 szklanka sparzonych rodzynek
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju z pestek winogron
szczypta cynamonu i czarnego pieprzu
Do garnka wlewamy wrzącą wodę, wsypujemy kaszę, dodając rodzynki, sól i olej, mieszamy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie wodę. W trakcie gotowania można ja raz lub dwa razy zamieszać. Następnie doprawiamy cynamonem i pieprzem.