- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Ryż basmati z rozmarynem
1 i 1/2 szklanki ryżu
3 szklanki wody
1/2 łyżeczki rozmarynu
1 łyżeczka soli
1 łyżka oliwy z oliwek
Ryż prażymy na oleju przez około 1 minutę. Następnie wlewamy wrzącą wodę i dodajemy sól oraz rozmaryn. Mieszamy, przykrywamy garnek, zmniejszamy gaz. Po upływie 1 minuty mieszamy ponownie i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie wodę.
1 i 1/2 szklanki ryżu
3 szklanki wody
1/2 łyżeczki rozmarynu
1 łyżeczka soli
1 łyżka oliwy z oliwek
Ryż prażymy na oleju przez około 1 minutę. Następnie wlewamy wrzącą wodę i dodajemy sól oraz rozmaryn. Mieszamy, przykrywamy garnek, zmniejszamy gaz. Po upływie 1 minuty mieszamy ponownie i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie wodę.