- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Ryż z fetą i groszkiem
1 kostka twardego sera feta
1 puszka zielonego groszku
1 i 1/2 szklanki ryżu
2 łyżki masła
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (dwa razy tyle wody co ryżu) z dwiema łyżkami masła. Czekamy, aż ryż wchłonie wodę, dodajemy groszek z puszki i pokrojony w drobną kostke ser feta. Na małym ogniu doprowadzamy do rozpuszczenia się fety.
1 kostka twardego sera feta
1 puszka zielonego groszku
1 i 1/2 szklanki ryżu
2 łyżki masła
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (dwa razy tyle wody co ryżu) z dwiema łyżkami masła. Czekamy, aż ryż wchłonie wodę, dodajemy groszek z puszki i pokrojony w drobną kostke ser feta. Na małym ogniu doprowadzamy do rozpuszczenia się fety.