- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Ryż żółty
10-15 dag ryzu
sól
1 czubata łyżeczka kurkumy
odrobina oliwy z oliwek
Rozgrzewamy olej w garnku. Wrzucamy opłukany ryż, wsypujemy kurkumę i przez chwilę mieszamy (aż sie zeszkli). Dodajemy wodę (2 razy tyle ile ryzu). Po zagotowaniu zmniejszamy gaz i gotujemy, aż woda wyparuje (ok. 15-20 minut).
10-15 dag ryzu
sól
1 czubata łyżeczka kurkumy
odrobina oliwy z oliwek
Rozgrzewamy olej w garnku. Wrzucamy opłukany ryż, wsypujemy kurkumę i przez chwilę mieszamy (aż sie zeszkli). Dodajemy wodę (2 razy tyle ile ryzu). Po zagotowaniu zmniejszamy gaz i gotujemy, aż woda wyparuje (ok. 15-20 minut).