- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Ja go bardzo lubię,moze jeszcze komus zasmakuje.
Składniki :
50 dag słoniny
50dag cebuli
50 dag pieczarek
1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu białego
3 szczypty soli (do smaku )
1 łyżka mielonych suszonych grzybów (niekoniecznie)
Wykonanie:
Słonine mielę lub kroję i zesmażam.Tak 30 minut przed końcem smażenia dodaje posiekana cebulę,a po 15-tu minutach posiekane pieczarki i resztw przypraw.Dosmażam do końca i ,po przestudzeniu, przelewam (przekładam do słoiczków.Jeśli pilnuje się,żeby na wierzchu był tylko tłuszcz,to mogą długo stać w lodówce.
Składniki :
50 dag słoniny
50dag cebuli
50 dag pieczarek
1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu białego
3 szczypty soli (do smaku )
1 łyżka mielonych suszonych grzybów (niekoniecznie)
Wykonanie:
Słonine mielę lub kroję i zesmażam.Tak 30 minut przed końcem smażenia dodaje posiekana cebulę,a po 15-tu minutach posiekane pieczarki i resztw przypraw.Dosmażam do końca i ,po przestudzeniu, przelewam (przekładam do słoiczków.Jeśli pilnuje się,żeby na wierzchu był tylko tłuszcz,to mogą długo stać w lodówce.