- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
wg Kuchni Azjatyckiej L. Doeser
makaron (ryzowy kub sojowy) zalac wrzątkiem, odstawić (15 - 20 min)
wyjac, pokroić
Grzyby mun zalac wrzątkiem , odstawić
wyjąc pokroić
250 g wieprzowiny (schab, polędwica..) pokroić w kostkę i zalac marynatą:
2 łzyki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki wina ryzowego lub wytrawnej sherry
2 ząbki czosnku zmiażdzone
1 łyżka startego imbiru lub 1 łyzeczka suszonego imbiru (miałam suszony), 1 łyżeczka oleju chilli (nie miałam wiec wlałam zwykły i dorzuciłam chili <!--emoid--><!--endemo--> )
odstawić na 15 minut.
Wyjąć mieśo, marynatę zachować!
Na woku / w patelni obsmazyć mięso z grzybami, dodać 4 - 5 posiekanych dymek. Wlac wywar lub wodę (zimna woda lub wywar z kurczaka - 3/4 szklanki) z rozmieszaną w środku 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej, wlac marynatę.
przyprawić do smaku
Dodać makaron, smażyć 2 minuty. Posypać natką lub kolendrą
makaron (ryzowy kub sojowy) zalac wrzątkiem, odstawić (15 - 20 min)
wyjac, pokroić
Grzyby mun zalac wrzątkiem , odstawić
wyjąc pokroić
250 g wieprzowiny (schab, polędwica..) pokroić w kostkę i zalac marynatą:
2 łzyki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki wina ryzowego lub wytrawnej sherry
2 ząbki czosnku zmiażdzone
1 łyżka startego imbiru lub 1 łyzeczka suszonego imbiru (miałam suszony), 1 łyżeczka oleju chilli (nie miałam wiec wlałam zwykły i dorzuciłam chili <!--emoid--><!--endemo--> )
odstawić na 15 minut.
Wyjąć mieśo, marynatę zachować!
Na woku / w patelni obsmazyć mięso z grzybami, dodać 4 - 5 posiekanych dymek. Wlac wywar lub wodę (zimna woda lub wywar z kurczaka - 3/4 szklanki) z rozmieszaną w środku 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej, wlac marynatę.
przyprawić do smaku
Dodać makaron, smażyć 2 minuty. Posypać natką lub kolendrą
Ostatnią edycję dokonał moderator: